I. őrségi didergős

Részvételi feltételek

2021. december 4. szombat

Szeretettel köszöntünk az I. Őrségi Didergős nevezői között!

Szeretnénk, ha nagyon jól éreznéd magad az Őrségben, és hosszú távon is sportközösségünk tagjává válnál! Ahhoz, hogy sportszerű és örömteli körülményeket tudjunk teremteni a rendezvényen, szeretnénk tájékoztatni a részvételi feltételekről. Kérjük, alaposan olvasd át, és ha kérdésed merülne fel, keress bennünket az orsegibringasok@gmail.com e-mail címen, örömmel válaszolunk!
Ezúton is szeretnénk tájékoztatni, hogy a verseny(ek)en történő részvétel feltétele a részvételi feltételek teljes körű elfogadása. Erről nyilatkozni a nevezési felületen lesz lehetőséged a nevezés során.

A Szervezől

A I. Őrségi Didergőst az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület szervezi.

Adatai:

Név: Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület

Székhely: 9941 Őriszentpéter, Városszer 55.

Adószám: 18845590-1-18

Telefonszám: +36 20 433 3907

E-mail cím: orsegibringasok@gmail.com

A részvételi feltételek elfogadása

A Részvételi feltételekben foglaltak az I. Őrségi Didergős minden nevezőjére kötelező érvényűek, azok elfogadása feltétele az érvényes nevezésnek.

Egészségi állapot

Kérjük, hogy a választott futótávra vagy gyalogtúrára egészségesen, fizikálisan és mentálisan is felkészülten érkezz, és vigyázz magadra, illetve a sporttársaidra a rendezvény során. Az egészségügyi állapotodban bekövetkező állapotromlásért, károsodásért a Szervezőket semminemű felelősség nem terheli.

A megadott adatok hitelességéről

Fontos, hogy a nevezés során megadott adataid aktuálisak és hitelesek legyenek. Az Adatkezelési Szabályzatban tájékozódhatsz arról, hogy adataidat kik, meddig és hogyan használják, tárolják. A nevezés alkalmával nyilatkoznod kell, hogy megadott adataid a valóságnak megfelelnek, azok tárolásához és felhasználásához hozzájárulsz, és reméljük, hogy igénybe veszed hírlevél szolgáltatásunkat is, amelynek keretében e-mail címedre és/vagy telefonszámodra tájékoztatást küldünk rendezvényeinkről, aktuális híreinkről.

 

A regisztrációs rendszerről

A nevezés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Nevezésedet Erre a linkre, vagy az alábbi gombra kattintva linken tudod leadni. Fontos, hogy minden résztvevőre külön nevezést szükséges leadni a fenti linken. Amennyiben kérdésed merülne fel a regisztrációval kapcsolatban, keress minket bizalommal az orsegibringasok@gmail.com e-mail címen.

 

A nevezési díjról

A nevezés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Nevezésedet  Ide, vagy a gombra kattintva tudod leadni.Fontos, hogy minden résztvevőre külön nevezést szükséges leadni a fenti linken.

Amennyiben mégsem tudsz részt venni a rendezvényen, kérjük, hogy ezt írásban szíveskedj jelezni az orsegibringasok@gmail.com e-mail címen.

 

A részvevők életkorára vonatkozó szabályokról

A rendezvény keretében meghirdetett távokon 15. évét betöltött személyek nevezhetnek. Kivételt képez ez alól a meghirdetett 12 km-es gyalogtúra, amelyen 15 évnél fiatalabb gyermek is részt vehet, kizárólag szülői kísérettel!

 

       Ötpróba azonosítószámról

Az I. Őrségi Didergős az országos Ötpróba programsorozat keretében kerül megrendezésre, így a távok teljesítésével Ötpróba pontokat gyűjthetsz. Amennyiben már rendelkezel Ötpróba azonosítószámmal, kérjük, add meg a nevezés alkalmával, hogy megszerzett pontjaidat érvényesíteni tudd. További teendőd nincs is, hiszen az eredményedet mi továbbítjuk az Ötpróba részére a pontok jóváírása érdekében. Ha még nincs Ötpróba azonosítószámod, regisztrálj az https://otprobaparizsba.hu oldalon, és kezdd el velünk a pontgyűjtést!

Ötpróba pontok jóváírása

Ötpróba pontodat a választott táv szintidőn belüli teljesítésével tudod megszerezni. Az egyes távok esetén az alábbi pontszámot gyűjtheted be:

I. Őrségi Didergős

6 km-es futótáv: 1 pont

12 km-es futótáv: 2 pont

12 km-es gyalogtúra: 1 pont

A rendezvényhelyszín

A rendezvény rajt/cél központja Szalafőn, a Kultúrház lesz. A cím: 9942 Szalafő, Templomszer 25.

 A parkolásról

Szalafő területén ”P” betűt ábrázoló táblákkal jelöljük a parkolásra kijelölt területeket. Kérjük, hogy a parkolásra vonatkozó szabályokat és előírásokat a településen mind a saját, mind a sporttársaink érdekében tartsátok be, figyeljetek egymásra!

 Helyszíni regisztráció

Kérjük, hogy a rendezvény napján személyesen is regisztráld magad a helyszínen, hogy aláírásoddal megerősítsd a részvételedet. A regisztrációt a rajt/cél központban felállított Regisztrációs sátorban tudod megtenni az önkénteseinknél.

Regisztrálni reggeli 9 órától tudsz majd a rendezvény napján. Kérjük, hogy érkezz időben, hogy a helyszíni regisztráció mellett jusson elég időd az átöltözésre, bemelegítésre is.

A rajtidőpontokról

12 km-es gyalogtúra: 10 óra

12 km-es futótáv: 11 óra

6 km-es futótáv: 11:15

Kérjük, hogy érkezz időben, hogy legyen időd a rajtcsomagod átvételére, átöltözésre, a közös bemelegítésre, ismerkedésre és ráhangolódásra.

 Az útvonalakról

Az útvonalakat jól látható, feltűnő táblákkal és szalagokkal jelöljük ki. Mindezek mellett az útvonalakat elektronikus formában is közzétesszük, ezeket segítségképpen telefonodra is letöltheted.

Mindegyik útvonalon túravezetők, önkéntesek és polgárőrök segítik a haladást, bátran kérjetek tőlük segítséget! Kérjük, hogy utasításaikat mindig tartsátok be, minden esetben a Ti érdeketekben járnak el.

A futások alkalmával felvezető– és záró kerékpáros halad a mezőnnyel, segítve Nektek, ha szükséges!

Útvonalak

Rövid futótáv:

https://turistautak.openstreetmap.hu/mentettutv-1634545822yg6p

Útvonal hossza: 6 km

Szintemelkedés: 70 m

Frissítőpontok száma: 1 db

Szintidő: 35 perc

Ötpróba pontok száma: 1 pont

 Hosszú futótáv:

Útvonal: https://turistautak.openstreetmap.hu/mentettutv-16345460338xwi

Útvonal hossza: 12 km

Szintemelkedés: 160 m

Frissítőpontok száma: 2 db

Szintidő: 90 perc

Ötpróba pontok száma: 2 pont

 Gyalogtúra:

Útvonal: https://turistautak.openstreetmap.hu/mentettutv-16345460338xwi

Útvonal hossza: 12 km

Szintemelkedés: 160 m

Frissítőpontok száma: 2 db

Szintidő: 180 perc

Ötpróba pontok száma: 1 pont

 

Az időmérésről

Az I. Őrségi Didergős egy közösségi futóverseny és gyalogtúra, így időmérés nem lesz. A futótávokon és gyalogtúrán résztvevőket emléklappal ajándékozzuk meg.

A frissítő pontokról: POHÁRMENTES RENDEZVÉNY LETTÜNK! 

              Kérjük, hogy hozd magaddal a kulacsodat, bögrédet! 😊

Az egyes távok esetén különböző gyakorisággal biztosítunk frissítőpontokat, ezekről az útvonalak leírásánál találsz bővebb információt. A frissítőpontokon önkéntesek kínálják a frissítőket.

Számunkra a kezdetektől fogva nagyon fontos a természet védelme, az újrahasznosítható eszközök használata, ennek megfelelően lebomló poharakat, tányérokat és evőeszközöket használtunk, sőt bíztatjuk a résztvevőket a saját kulacs használatára is, hogy ezzel is csökkentsük a környezeti terhelést.

Idéntől csatlakoztunk egy fantasztikus kezdeményezéshez: pohármentes rendezvény lettük!

A “POHÁRMENTES VERSENYEK” alapító szervezői rendezvényeiken közösen vállalják, hogy

egyetlen általuk szervezett versenyen sem használnak frissítőállomásaikon se műanyag, se papír egyszerhasználatos poharakat,

a gallonos frissítés során a versenyzőknél lévő poharakba, kulacsokba vagy ivótartályokba biztosítják az izotóniás italokat és a vizet, így ezeket a futók saját maguknak vételezik,

A szervezői közösség célja, hogy a fenti törekvéseikel drasztikusan csökkentsék a sporteseményeiken keletkező szemetet.

A környezettudatos szemlélet miatt bíztatunk, hogy a frissítődet a saját kulacsodba kérd! Vizet biztosítunk a rendezvényközpontban is, ahol kulacsodat bármikor újratöltheted a rendezvény során.

Kérünk, hogy sem a rendezvényen, sem azon kívül ne szemetelj, Te is gondolj a környezetre és bánj takarékosan az erőforrásokkal!

 

Babakocsis és kutyás futás

A rendezvény keretében sajnos még nem tudunk lehetőséget biztosítani babakocsis és kutyás futásra.

 

A marketing- és reklám tevékenységről

A rendezvény teljes helyszínén és az útvonalakon bárminemű reklám- és marketing tevékenység csak az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület előzetes, írásbeli engedélyével végezhető.

 

Az egészségügyi szolgálatról

A rendezvény ideje alatt szakképzett egészségügyi dolgozók kísérik figyelemmel a résztvevők egészségi állapotát, és szükség esetén segítséget nyújtanak. Ezért bármilyen segítségre van szükséged, kérünk, hogy jelezd nekünk időben! Amennyiben az orvos úgy ítéli meg az állapotodat, kezdeményezheti a rendezvényen való további részvételed felfüggesztését.

 

Létszámkorlátozás és a nevezés zárása

A fennálló COVID pandémia helyzetre való tekintettel a rendezvényre nevezők létszámát napi 200 főben maximalizáljuk. Fenntartjuk a jogot továbbá, hogy a nevezést bármikor lezárhatjuk, technikai hiba, a szervező döntése, illetve egyéb, külső körülmény megváltozása esetén felfüggeszthetjük és újra megnyithatjuk.

 

A ruhatárról és az átöltözésről

A rendezvény mindkét napján külön női és férfi öltözőt, valamint ruhatárat biztosítunk a rendezvényközpont területén. Lezárt csomagjaitokat leadhatjátok a ruhatárban, ahol egy karszallaggal látják el a csomagodat.

 

A sportszerűségről

A rendezvény alapkövei a sportszerűség, egymás kölcsönös tisztelete és elfogadása. Ahogy mi, Szervezők is ennek jegyében igyekszünk minél kellemesebb és emlékezetesebb körülményeket biztosítani számotokra, kérjük, hogy Ti is ennek szellemiségében tekintsetek egymásra.

 

Reklamáció

Reklamációt írásos formában nyújthatsz be az orsegibringasok@gmail.com e-mail címre, legkésőbb a rendezvény zárását követő 3 napon belül. A reklamációk megválaszolása a beérkezéstől számított 24 órán belül megtesszük minden esetben.

 

A rendezvényről készült fotók, felvételek

A rendezvényről fotók, drón-, illetve videó felvételek készülnek (továbbiakban: felvételek), amelyeken Te is szerepelhetsz. Ezen felvételek a továbbiakban a Szervező tulajdonát képezik. A nevezés feltételeinek elfogadásával hozzájárulsz a Rólad készült fotók, felvételek felhasználásához. A fotók és a felvételek felhasználása esetében a felvételeken szereplők semmiféle követeléssel nem élhetnek.

 

Vis maior

Amennyiben a rendezvényt elháríthatatlan, rajtunk kívül álló, külső ok (vis maior), így különösen, de nem kizárólagosan az időjárási körülmények, természeti katasztrófa, vírusfertőzés-veszély, jogi megszorítások, sztrájk, blokád vagy más előre nem várt, extrém, nem tervezhető és elháríthatatlan ok miatt nem lehet megrendezni, úgy fenntartjuk a jogot a rendezvény törlésére, illetve elhalasztására. Az új időpontról és helyszínről haladéktalanul értesítünk Benneteket.

 

 Egyebek

A Szervezők fenntartják a programváltozás jogát, erről minden esetben tájékoztatást nyújtanak a Nevezők részére.

 Örülünk, hogy hamarosan az Őrségben köszönthetünk személyesen is!

Élményekben gazdag, sportszerű túrázást és futást kíván a Szervező,

 Őriszentpéter, 2021. november 10.

 

Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület