Az Őrségi Kerékpáros és Természetbarát Egyesület február utolsó napján egy közösségi futást szervezett, ami az I. Őrség Maraton nevet viselte, hiszen idén, első alkalommal, hivatalosan is teljesíthető volt a maratoni táv az Őrségben.
A futáson “csak” pár tucatnyi ember vett részt, akiknek kb. 2/3-a félmaratoni, a többiek maratoni távot teljesítettek. Örömmel fogadtuk az útvonal kialakításáról megfogalmazott pozitív visszajelzéseket, valamint az elfogulatlan ámulatot a tájról, amely a futás közben kísérte őket, minket, illetve legfőképpen az élményről, életérzésről, melyet a rendezvény nyújtott számunkra.
Az útvonal aszfaltozott úton kezdődött, majd a 2. km-t már erdészeti kavicsozott úton tehettük meg, megérkezve az erdők birodalmába, ahol fák és fák és fák kísértek bennünket
Útba ejtettük az Őrség egyik leghangulatosabb falvát is, Szalafőt, ahol volt szerencsénk egy “időutazáson” is részt venni, amikor a Pityerszerre vezető elnyújtott, hosszú emelkedőn futottunk fel.

Hihetetlen, kimondhatatlan érzés volt még nekem is, aki itt élek az Őrségben! Ezt Mindenkinek ki kell próbálnia!

Röviden, tömören összefoglalva: az útvonal minden méterét, az egész rendezvény minden percét élveztem, élveztük. Nagyon jó közösség jött össze ismét!