Nyugat Kapuja
Félmaraton
és Túranap

Nyugat Kapuja Félmaraton és Túranap

2023. október 21.

 

Nagyboldogasszony Plébániatemplom, Ciszterek kolostora, Brenner Kápolna, Pável Ágoston Helytörténeti és Szlovén Nemzetiségi Múzeum, Temetőkápolna, Várkert, Hársas tó, Ciszter kilátó…. és még sorolhatnánk a sok-sok látnivalót, amit Szentgotthárd és térsége tartogat számodra! Csodáld meg te magad futva, gyalogolva, nordic walking bottal vagy anélkül, és mindeközben tudj meg minél több érdekességet az útvonalakon található természeti, kultúrális és épített örökségről! Egy hely, ahol minden korosztály összekötheti a sportolás élményét a felfedezés és tudásszerzés örömével.

Nevezz be a Nyugat Kapuja Félmaraton és Túranapra, hozd el a családodat is, és fedezzétek fel együtt Szentgotthárd és térségének felejthetetlen természeti, kultúrális és épített örökségét!

A nevezés 2023. szeptember 11-én, 18 órakor indul, biztosítsd be a helyedet az elsők között!🙂

A futó- és gyalogtúra útvonalakon a részvétel ingyenes, de nevezéshez kötött, melyet az alábbi nevezési felületen tudsz megtenni:

NEVEZÉS

A nevezési folyamatról, valamint a futóversenyen és gyalogtúrákon történő részvétel részleteiről, szabályairól bővebb információt a Részvételi feltételekben és Adatkezelési tájékoztatóban találsz, amelyeket innen tölthetsz le.

NEVEZÉSI IDŐSZAK:

A nevezés 2023. szeptember 11-én, 18:00 órakor indul!

A nevezést a fenti nevezési felületen 2023. október 15-én éjfélkor lezárjuk, azt követően már csak a helyszínen lesz lehetőség a nevezésre korlátozott számban. Amennyiben a helyszínen nevezel, úgy sajnos névre szóló rajtszámot nem tudunk biztosítani számodra.

Nevezés

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de nevezéshez kötött, melyet az alábbi nevezési felületen tudsz megtenni:

FUTÓTÁVOK

A rendezvény keretében meghirdetett futótávokon 15. évét betöltött személyek nevezhetnek. Kivételt képeznek ez alól a Gyermek Futamok (400m-es futás, 800 m-es futás és a 2 km-es futás) távjai, amelyeken csak maximum 14 éves gyermekek indulhatnak. A gyermek futamokon csak szülői hozzájáruló nyilatkozattal indulhatnak a gyerekek, amely nyilatkozatot a nevezési felületen teszi meg a szülő a nevezés véglegesítésével. Az útvonalakat jól látható, feltűnő táblákkal és szalagokkal jelöljük ki. Mindezek mellett az útvonalakat elektronikus formában is közzétesszük, ezeket segítségképpen telefonodra is letöltheted.

Felnőtt futótávok

Városi Futam

Útvonal hossza: 6 km
Szintemelkedés: kb. 50 m

Hársas tó Futam

Útvonal hossza: 12 km
Szintemelkedés: kb. 140 m

Farkasfai Futam

Útvonal hossza: 21 km
Szintemelkedés: kb. 320 m

Gyerek futótávok

Lurkó futam (400 m)

Lurkó futam (800 m)

Lurkó futam (2 km)

 

Nordic Walking Túra

Túra hossza: kb. 6 km 
Szintemelkedés: kb. 245 m 

 

RAJTCSOMAG

Nevezésed tartalmazza az
 
Futók esetén egyedi befutó érmet, túrázók esetén oklevelet a táv teljesítéséről, 
Futók esetén chippel ellátott rajtszámot, 
Frissítőket a frissítőpontokon minden távon, 
 Öltözőt és ruhatárat, 
 Zenés bemelegítést,  
 Célba érkezés után korlátlan fogyasztást a frissítő asztalokról,  
 Szponzori felajánlásokat, 
Szükség esetén elsősegélynyújtást, egészségügyi ellátást. 

POHÁRMENTES RENDEZVÉNY! 😊

 

Az egyes futótávok esetén különböző gyakorisággal biztosítunk frissítőpontokat, ezekről az útvonalak leírásánál találsz bővebb információt. A frissítőpontokon önkéntesek kínálják a frissítőket. Számunkra a kezdetektől fogva nagyon fontos a természet védelme, ezért a frissítőpontokon poharat nem biztosítunk, hanem a frissítő italt csak a saját kulacsodban tudod magadhoz venni! Vizet biztosítunk a rendezvényközpontban is, ahol kulacsodat bármikor újratöltheted a rendezvény során.

Rólunk

Vas Vármegye Önkormányzata, konzorciumban a Vas Megyei Tudományos Ismeretterjesztő Egyesülettel és a Hegypásztor Körrel, 2021 decemberétől valósítja meg a „Közös jövőnk Vas vármegye” elnevezésű projektet. A projekt célja a közösségi, térségi identitás, a térséghez kötődés erősítése a vas vármegyei lakosság körében. A rendezvények célja az egészségtudatos életmód népszerűsítése, a vas vármegyei értékek megismertetése, valamint, hogy a „Vas vármegyeiség” megélése segítse a társadalmi fejlődést, része legyen a mindennapoknak. Változatos, színes programjai minden korosztály számára remek szórakozást kínálnak. Ennek szellemében, 2023. október 21-én, Szentgotthárdon valósul meg a „Nyugat Kapuja Félmaraton és Túranap szervezése a vármegyei értékek mentén” elnevezésű rendezvény, amelynek keretében a résztvevők 3 futótávon mérhetik össze teljesítményüket, valamint több túratávon (nordic walking- és gyalogtúrákon) barangolhatják be a szentgotthárdi és környékbeli nevezetességeket, és csodálhatják meg a térség bámulatos természeti környezetét.

Adatvédelem

Az Ön által megadott személyes adatokat az adatvédelmi törvénynek megfelelően kezeljük, jogalap nélkül harmadik fél részére nem szolgáltatjuk ki. Önnek, mint érintett személynek joga van kérelmezni az adatkezelőtől az Önre vonatkozó személyes adatokhoz való hozzáférést, azok helyesbítését, törlését vagy kezelésének korlátozását, és tiltakozhat az ilyen személyes adatok kezelése ellen, valamint a joga van az adathordozhatósághoz. Joga van a hozzájárulása bármely időpontban történő visszavonásához, amely nem érinti a visszavonás előtt a hozzájárulás alapján végrehajtott adatkezelés jogszerűségét. Joga van a felügyeleti hatósághoz (Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság) panaszt benyújtani.(http://naih.hu; Postacím: 1530 Budapest, Pf.: 5., E-mail: ugyfelszolgalat@naih.hu; Telefonszám: +36 (1) 391-1400) Az adatkezeléssel kapcsolatban további információ kérhető a Magdáné Varga Hajnalka, kozossegfejleszto@vasmegye.hu e-mail címen, illetve a www.vasmegye.hu oldalon az Adatkezelési tájékoztatóban olvasható.

Impresszum

Vas Vármegye Önkormányzata
9700 Szombathely, Berzsenyi Dániel tér 1.
E-mail: info@vasmegye.hu 

Nevezés

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de nevezéshez kötött, melyet az alábbi nevezési felületen tudsz megtenni:

Nevezés

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de nevezéshez kötött, melyet az alábbi nevezési felületen tudsz megtenni:

A rendezvény további részleteivel kapcsán nézz vissza hozzánk, oldalunk folyamatosan bővül a friss információkkal, illetve tájékozódhatsz még a rendezvény facebook eseményében is.

Kellemes felkészülést és sok szép élményt kívánunk!